ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
De HygiŽnecode voor de horeca|VoorwoordDe HygiŽnecode voor de horeca

Voorwoord

Lekker eten is een kernproduct van de horeca, of het nu om een ijsje gaat of een vijfgangendiner. HygiŽnisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk ťn vanzelfsprekend. Ook de horeca moet voldoen aan internationale eisen, vastgelegd in een uitgebreid voedselveiligheidssysteem (HACCP).

Om het de horeca gemakkelijker te maken om voedselveilig te werken, is deze HygiŽnecode voor de horeca samengesteld. Hierin zijn alleen de processen beschreven die kenmerkend zijn voor de horecabranche. De code is modulair opgebouwd, waardoor iedere onderneming een code op maat kan samenstellen. Minder pagina's, meer maatwerk!

De ingangsdatum van deze vierde versie van de HygiŽnecode is 1 december 2007. Vanaf die datum gebruikt de Voedsel en Waren Autoriteit deze versie van de code bij de controles van horecaondernemingen. Wie werkt volgens de modules die van toepassing zijn, voldoet aan de wetgeving.

Via de site van het bedrijfschap Horeca en Catering (www.kenniscentrumhoreca.nl) kunt u:
  • de HygiŽnecode digitaal samenstellen of op papier bestellen;
  • aanvullende informatie printen over voedselveilig werken;
  • meer informatie vinden over de werkwijze van de VWA.

Wij hopen dat deze vernieuwde HygiŽnecode voor de horeca een goede bijdrage levert aan de voedselveiligheid in de horeca.

 :