ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
De HygiŽnecode voor de horeca|Basisvoorwaarden Training en instructie



De HygiŽnecode voor de horeca

Basisvoorwaarden

Training en instructie

Een goede instructie zorgt ervoor dat alle medewerkers in de dagelijkse praktijk op een juiste manier werken.

Inleiding

Waarom is training en instructie belangrijk?
De medewerkers moeten weten hoe zij hygiŽnisch met eet- en drinkwaren dienen om te gaan. Het staat u vrij om medewerkers op elke gewenste manier een goede hygiŽnische werkwijze bij te brengen.Dit kan worden gerealiseerd door de medewerkers:

  • de relevante werkinstructies te geven
  • het belang van deze werkinstructies duidelijk te maken
  • de juiste manier te tonen om deze werkinstructies uit te voeren
Wat kunt u doen Hoe kunt u dit doen
Geef instructie aan de medewerkers. De medewerkers hebben toegang tot de relevante werkinstructies. Ook hebben ze kennis over de manier waarop ze moeten bijdragen aan een aantoonbaar beheerste werkwijze. De medewerkers begrijpen het belang van de werkinstructies en voeren deze correct uit. U kunt de instructie zelf verzorgen, overhandigen en/of ophangen, u kunt dit uitbesteden aan een andere medewerker of u laat dit een externe partij verzorgen


Hoe kunt u deze basisvoorwaarde bewaken

Werkwijze
  • Controleer regelmatig of alle medewerkers de juiste instructie hebben ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe medewerkers en vaste uitzendkrachten.
  • Beoordeel of de medewerkers handelen zoals beschreven is in de werkinstructies.
Aantoonbaarheid
  • Toon aan dat de medewerkers instructie hebben ontvangen en dat zij hier naar handelen. Hang de instructies bijvoorbeeld zichtbaar op of laat ze tekenen voor ontvangst.
Verbeteren
  • Stel de taken van iedere werknemer vast. Zorg dat alle taken ten aanzien van hygiŽnisch werken verdeeld zijn.
  • Spreek medewerkers aan op hun werkwijze en wat hieraan verbeterd moet worden op het gebied van hygiŽnisch werken.
  • Als blijkt dat de medewerkers geen of onjuiste instructies hebben ontvangen, dan moeten de betreffende medewerkers hierop worden aangesproken of moeten zij alsnog de juiste instructie ontvangen.
 :