ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
De HygiŽnecode voor de horeca|inleidingDe HygiŽnecode voor de horeca

Inleiding

Welkom bij de basis voor het leveren van veilige eet- en drinkwaren

Waarom deze hygiŽnecode?

De HygiŽnecode voor de horeca is gebaseerd op Europese wetgeving. Deze wetgeving regelt dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. Het bedrijfschap Horeca en Catering heeft de HACCP-beginselen voor u uitgewerkt in deze hygiŽnecode. Op deze manier hoeft u dit niet zelf te doen. U voldoet aan de wetgeving als u werkt volgens de modules die voor u van toepassing zijn.

Voor wie is deze HygiŽnecode bedoeld?

Deze HygiŽnecode is bedoeld voor horecabedrijven. Hiermee wordt bedoeld een hotel-, pension-, restaurant-, cafť-, cafetaria-, lunchroom- of cateringbedrijf dat bedrijfsmatig dranken, spijzen of maaltijden verstrekt voor verbruik ter plaatse of deze bezorgt aan derden. Ook niet-horecabedrijven, zoals bakkers en slagers, die vergelijkbare processen hebben, mogen gebruik maken van deze HygiŽnecode.

De HygiŽnecode beschrijft de processen die kenmerkend zijn voor de horecabranche.

Wanneer er bedrijfsactiviteiten worden verricht die niet in deze HygiŽnecode beschreven zijn, dan moet u zelf een aanvulling maken op de code door het toepassen van de HACCP-beginselen. Wanneer u een andere goedgekeurde hygiŽnecode beter bij uw bedrijf vindt passen, dan mag u daarvan gebruik maken indien de activiteiten binnen de reikwijdte van die code vallen.

Hoe kunt u deze code gebruiken?

De HygiŽnecode is zowel in gedrukte vorm als digitaal beschikbaar. De HygiŽnecode is opgebouwd uit losse onderdelen; de Ďmodules'. Bij het samenstellen van uw HygiŽnecode via de website van het Bedrijfschap, krijgt u na het beantwoorden van de vragen alleen de modules met instructies die voor uw bedrijf van toepassing zijn. Dit betekent dat u precies die informatie krijgt die voor uw bedrijfsvoering van belang is. Als er later zaken veranderen in uw bedrijf, dan moet u de vragen opnieuw doorlopen om te controleren of u nog extra documenten nodig heeft.

In de code vindt u op diverse plaatsen verwijzingen naar de internetsite ("kijk ook op de site voor"). Op de site van het Bedrijfschap, www.kenniscentrumhoreca.nl, vindt u onder ĎhygiŽne' onder andere aanvullende informatie over speciale bereidingstechnieken, achtergrondinformatie en voorbeelden van registraties die u kunt gebruiken.

 :