ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
De HygiŽnecode voor de horeca|Microbiologische richtwaarden



De HygiŽnecode voor de horeca

Microbiologische richtwaarden

Microbiologische richtwaarden stellen een grens aan de hoeveelheid bacteriŽn die maximaal in een product aanwezig mogen zijn aan het einde van een kritische processtap

Inleiding

Waarom microbiologische richtwaarden?
Als aan het einde van een kritische processtap een van de richtwaarden wordt overschreden, kan dit betekenen een dat fout is gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld zijn gebeurd tijdens het verhitten en terugkoelen of tijdens het opwarmen van gekoelde producten.

Bij beoordeling van producten van uw bedrijf door de Voedsel en Waren Autoriteit wordt gebruikgemaakt van de volgende richtwaarden:

Kritische processtap AŽroob kiemgetal (kve/g) Enterobacteriaceae (kve/g)
1. Verhitten voor koelen - -

2. Afkoelen na verhitten * 10.000 100

3. Bewaren en presenteren van zelfbereide verhitte en/of afgekoelde producten 1.000.000 1.000

* De criteria gelden gedurende het gehele afkoeltraject.
 :