ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
hbohbo

Hbo-leerlingen (gemiddeld 18-22 jaar) kunnen voltijd studeren, duaal leren of in deeltijd studeren. De voltijd opleiding kent de volgende soorten stages:

  • OriŽnterende stage (of snuffelstage). De student maakt gedurende hooguit enkele weken kennis met de praktijk. Studenten doen tijdens hun stage kleine opdrachten onder begeleiding.
  • Beroepsopleidende stage. Deze stage duurt tenminste enkele maanden. U stelt de stage opdracht vast in overleg met de student en de opleiding.
  • Afstudeerstage. Dit is een beroepsopleidende stage aan het eind van de studie. Dit type stage doet een groter beroep op de zelfstandigheid van de student. De opdracht kan complexer zijn dan eerder in de opleiding. Ook is het mogelijk dat deze gekoppeld is aan een contractopdracht die de hogeschool is overeengekomen met een stagebedrijf. Het is noodzakelijk om afspraken vast te leggen tussen de hogeschool en de student, maar ook tussen de school en het (stage)bedrijf.
 :