ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
VMBOVMBO

Vmbo-leerlingen (gemiddeld 12-17 jaar) kunt u een stageplaats of een leer-werkplaats bieden, afhankelijk van leeftijd en de leerweg die de leerling volgt. Een leer-werkplaats is voor leerlingen die erg praktisch zijn ingesteld, een stageplaats hoort bij de leerweg waarin leerlingen meer theorie krijgen aangeboden. Vmbo-leerlingen hebben weinig beroepsgerichte kennis en vaardigheden opgedaan. Verwacht daarom niet te veel van ze, maar laat hen lichte hand- en spandiensten doen die samenhangen met hun opleiding.

Zo kunnen ze helpen met eenvoudige voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden. Ook mag u ze inzetten bij ondersteunende werkzaamheden, zolang die vallen binnen de kaders van de vastgelegde afspraken over het leerprogramma binnen het leerbedrijf. Voorbeelden van werkzaamheden die leerlingen onder directe leiding mogen uitvoeren:

  • voorbereidende taken als het bedrijfsklaar maken van werkruimtes
  • afsluitende taken als lichte schoonmaaktaken
  • eenvoudige productievaardigheden
  • trainen van houding en beroepsattitude
  • basisvaardigheden opdoen in het kader van het leerprogramma

De veiligheid, gezondheid en ontwikkeling van de leerling moeten door de school en het leerbedrijf worden gegarandeerd. Het is handig om afspraken tussen school, leerbedrijf en leerling vast te leggen in een stage- of leer-werkovereenkomst.

 :