ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
ADHD dieetHet dieet voor ADHD

Ik heb veel gezocht op het internet over deze ziekte, er is een hoop informatie over te vinden alleen is het moeilijk te zeggen wat een goed dieet is of waar de personen nou negatief op reageren. Veel wordt er gesproken over kleurstoffen en additieven maar dat wordt aan de andere kant ook weer tegen gesproken.

Het Pelsser-Voeding en Gedrag-dieet

Dit dieet heeft een positieve uitwerking op personen met ADHD, het wordt op de persoon zelf aangepast. Het Pelsser-Voeding en Gedrag-dieet (PVG-dieet) is gebaseerd op het 'few foods diet' (rijst, lam, sla, peer en water), maar is met een aantal voedingsmiddelen uitgebreid. Het is dus absoluut niet zo dat het dieet uitsluitend bestaat uit het 'few foods diet'! Hierover kunt u meer lezen op adhd research centrum.

Mijn conlusie, heb je adhd of denk je dit te hebben ga naar je huisarts of kinderarts en laat vastellen of je het daadwerkelijk hebt en laat een passend dieet aanmeten. En geef bij een restaurant aan wat je wel en niet mag dan kunnen koks hier rekening mee houden.

Als kok zijnde kan ik hier verder geen dieet voor vinden alleen dat kleurstoffen en additieven een nadelige uitwerking zouden kunnen hebben.

Meer over ADHD... Dieet...
 :