ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Dieet en allergieënAfslank of vermagerings dieëten ga ik hier niet behandelen want we weten allemaal wel hoe mensen hiermee om moeten gaan gewoon gezond en met mate eten dan heb je de helft al gewonnen.

Wat ik hier wel ga behandelen is de dieeten die of wel door dieëtisten of door artsen worden voorgeschreven. Deze dieëten worden meestal voorgeschreven bij bepaalde ziektes of allergieën. Als je iemand te eten krijgt in je restaurant met zo'n dieet is het ook van belang dat je er strikt aanhoud, omdat er meestal ernstige reactie kan ontstaan als die persoon toch iets verkeerds binnen krijgt.

Alle beschreven dieëten op deze site zijn geschreven door derden geschreven, daarom is het gebruik er van op eigen risico. Bij elk artikel staat een bron lees bij de bron vermelding voor meer informatie of raadpleeg een arts over het gebruik van het desbetreffende dieet. Ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor eventuele foutieve informatie, aandoeningen die mogelijk uit het gebruik van een dieet voortvloeien of alle andere denkbare situaties die hiermee samen hangen.

Hier volgt een lijst met allergieën of ziektes met een beknopte omschrijving je kunt dan door klikken naar het bijbehorende dieet.


"Attention Deficit Hyperactivity Disorder" (ADHD)

Deze 'vaak' jongeren vertonen een erg impulsief en vaak storend gedrag. Ze kunnen zich niet goed concentreren, en hebben veel moeite om wat langere tijd met één spel of taak bezig te zijn. Ze hebben moeite om zich aan sociale leefregels te houden, en zijn daardoor dikwijls vervelend voor de omgeving en leeftijdgenoten. Vaak, maar niet steeds, is bijzonder onderwijs aangewezen wegens geassocieerde leerstoornissen. In de meeste gevallen is de oorzaak van de aandoening onbekend en kan geen hersenletsel aangetoond worden. Hyperkinetisch gedrag komt veel vaker bij jongens dan bij meisjes voor. Meer over ADHD... ADHD-dieet...
bron: gezondheid.be

Colitis ulcerosa of Specifieke Koolhydraten

Middels dit dieet kan de onbalans in de darmen hersteld worden. De werking van het dieet is even simpel als effectief: Het hongert de bacterieen uit, zodat deze geen schadelijke zuren en gassen meer kunnen produceren.Het Specifieke Koolhydraten Dieet is effectief voor het behandelen van darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, maar het is ook een krachtig middel tegen winderigheid, oprispingen, zuurbranden, het (overmatig) laten van boeren, misselijkheid, reflux, buikpijn, coeliakie, spastische prikkelbare darm, IBS, of chronische diarree. Mensen met diverticulitis merken vaak dat het helpt tegen de ontstoken divertikels. Als u vaak misselijk bent, is het dieet tevens het proberen waard.Meer sc... SC-dieet...
bron: SCDiet.nl

Wat is koemelkallergie?

Koemelkallergie is een abnormale reactie van het afweersysteem in het lichaam, waarbij specifieke antistoffen tegen bepaalde eiwitten in de koemelk gemaakt worden. Deze reactie komt vooral bij zuigelingen veel voor, onder andere omdat het maagdarmkanaal nog niet helemaal is volgroeid. De eiwitten uit de koemelk worden normaal gesproken in het maagdarmkanaal tot steeds kleinere brokjes afgebroken door enzymen.

Meer koemelk... koemelk-dieet...
bron: voedselallergie.nl
 :