ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Koemelk dieetMijn bevindingen over het koemelk dieetSoja melk is een goed alternatief vanaf de leeftijd van minimaal 9 maanden.
Alle producten met melk of melk eiwitten van elk diersoort zijn niet toegestaan, dus bv geitenmelk is ook niet toegestaan. Omdat de eiwitten door het lichaam gekenmerkt zullen worden als koemelk eiwitten en de persoon zal hier dus ook een reactie op gaan krijgen.

Voor koks is het belangrijk te weten dat de producenten van producten steeds meer de ingredienten gaan gebruiken zonder dat je ze zult herkennen. Van oudsheer wordt brood gemaakt van bloem, water en gist, maar tegen woordig wordt er ook bijvoorbeeld broodverbeteraar in gedaan. Juist deze toevoeging zorgt ervoor dat iemand met een koemelk allergie dus ook geen brood kan eten waar deze toevoeging inzit.

Uit ervaring kan mag ik wel spreken dat steeds meer mensen met een allergie vaker gaan uit eten, wat ik dus ook aanraad aan chefs in de keuken zorg dat je iets in de vriezer hebt liggen of pas je recept zo aan dat iemand met een allergie dit ook zonder moeite kan nemen. Wat ik ook regelmatig mee heb gemaakt dat collega's het vervelend vinden als deze personen zich melden in een restaurant. Ik persoonlijk vond het altijd er leuk als die mensen zich melden, ik ging dan even bij ze langs om te overleggen wat ze wel en niet mogen en wat ze wel en niet lusten. Deze mensen waarderen het heel erg als je ze een klein beetje aandacht geeft en zijn hartikke blij dat je iets speciaals voor ze wilt maken. Daar deed ik het voor zij hebben er immers ook niet voor gekozen om zo'n allergie of ziekte te krijgen.

Ik had ooit eens iemand in mijn restaurant te eten, die had van te voren al gebeld of ik bloemkool en rijst in huis had die had ook een speciaal dieet, mocht helemaal niks hebben dus heb toen een halve bloemkool gekookt en wat rijst er bij die persoon was harstikke blij. Wat ik hiermee wil zeggen is, dat mensen met een speciaal dieet helemaal niet moeilijk zijn en vaak met weinig al tevreden zijn. Meer koemelk... dieet...
 :