ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Je bedrijf inschrijven maar wat zijn de verschillende rechtsvormen

Waarom inschrijven en wat voor rechtsvorm ga ik hanteren

Ga ik mijn bedrijf registreren bij Kamer van Koophandel of niet. Zodra je de keus hebt gemaakt een bedrijf te beginnen is de volgende vraag ga ik me inschrijven. Inschrijven van je bedrijf is niet verplicht als je dit freelance of naast je baan doet tot op een zekere hoogte. Toch is het wel verstandig omdat het ook wel weer voordelen heeft.

Door je bedrijf in te schrijven heb je meer het gevoel dat het echt is, en zul je er ook meer aan doen om het te laten slagen dan dat je het bedrijf niet inschrijft. Met andere woorden het werkt motiverender als je bedrijf is ingeschreven.

Zaken doen zal ook makkelijker gaan omdat aankomende relaties meer zien in een bedrijf dan een particuliere onderneming, het geeft meer vertrouwen. Het geeft je bedrijf uitstraling. Je kunt visitekaartje uitdelen waar jou kvk-nr en btw-nr op staat ook dit geeft weer een meerwaarde voor de mensen waar jij zaken mee gaat doen. Je zult dus serieuser overkomen als je staat ingeschreven met je bedrijf.

Over de producten of diensten die je verkoopt moet je belasting betalen of je nu een bedrijf bent of je hebt een particuliere onderneming naast je baan. Je bentt verplicht belasting te betalen daar zul je niet onderuit kunnen komen. Om de btw te betalen heb je een btw-nr nodig. Wanneer je je bedrijf inschrijft zul je automatisch bericht krijgen om zo'n nummer aan te vragen, ben je particulier dan zul je bij de belastingdienst een aanvraag moeten doen.

Je hebt als bedrijf zijnde vaak recht op een aantal belastingvoordelen je moet dan wel aan een aantal criteria voldoen maar, bij de meeste bedrijven zit dat wel goed. Dit kan je een hoop geld schelen. Je zou b.v. recht kunnen hebben op de eerste 3 jaar vrijstelling van btw en misschien kom je zelfs in aanmerking voor subsidies.

Inschrijven is niet kostenloos je betaald jaarlijks een bedrag om ingeschreven te blijven, de hoogte van dit bedrag is afhankelijk van welke rechtsvorm je kies. Deze bedragen kun je terug vinden op KVK

Eenmansbedrijf
Vennootschap onder firma (VOF)
Commanditaire Vennootschap (CV)
Man-vrouw firma
Maatschap
Besloten Vennootschap (BV)
Naamloze Vennootschap (NV)
Vereniging
Stichting
 :