ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Vak literatuur en boeken


«Vorige  -1 -2 -3 -4 -Volgende» 

indischekoken (7K) 'De Authentiek, Indische Keuken' is met ruim 350 originele recepten het eerste standaardwerk over de Indische keuken, die in Nederland wordt beschouwd als een van de belangrijkste uitingen van de Indische cultuur. Het Indisch Huis in Den Haag gaf chef Lonny Gerungan opdracht zich in deze keuken te verdiepen en deze vervolgens in kaart te brengen. 'De Authentiek Indische Keuken' is meer dan een kook- en receptenboek. Uitgebreid wordt ingegaan op de koloniale en culinaire historie van Nederland en Nederlands-Indid. Daarnaast wordt in deze uitgave veel informatie gegeven over de kruiden, specerijen, groenten en andere ingredidnten, die de Indische keuken haar eigen karakter en smaak geven. Door de realisatie van dit standaardwerk blijft de Indische keuken met haar bijzondere recepturen definitief voor latere generaties behouden.

Pierre Wind de kers op de appelmoes (12K)

Pierre Wind pimps your plate! Keukencreatieveling Pierre Wind komt wederom met een uniek boek. Het biedt het antwoord op de vraag "Hoe steel ik de show bij elk diner?". Pierre start met algemene opmaakregels, daarna volgt een overvloed aan originele en smakelijke garnituren die de gerechtjes versieren. Hij sluit af met een aantal spannende basisrecepten waarbij je de garnituren kunt toepassen. Alles is stapsgewijs in beeld gebracht. Van simpel tot bewerkelijk. Dit boek transformeert saaie dinertjes tot originele eetspektakels. Het is de finishing touch, the icing on the cake, De kers op de appelmoes!

Je vindt: de regels voor het opmaken van een bord, het aankleden van een diner en de kunst van het garneren in duidelijke en toegankelijke taal, meer dan 100 traditionele of originele garnituren die je bord opleuken en handige stap-voor-stapfoto's en instructies, moderne vormgeving. En veel extra's: koelkastposter met overzicht van alle garnituren, website met de "achterliggende gedachte" en een originele boekenlegger.Nigella Lawson feest (8K)

In dit boek staan recepten voor Kerstmis, voor joodse feestdagen, voor Valentijnsdag, voor oud en nieuw tot aan recepten voor dat eerste ontbijt op bed met je nieuwe geliefde en de zondagslunch met de schoonfamilie.

Feest is een genot voor de ogen en de zintuigen, boordevol met meer dan 300 recepten van uit de hele wereld ťn van dichtbij huis, en is een aanwinst voor elke keuken.jamie_goos_italie (9K) Italie is altijd een inspiratiebron geweest voor Jamie Oliver. Hij droomde er dan ook van om ooit het hele land door te kunnen reizen op zoek naar de essentie van de Italiaanse keuken, en het beste en eenvoudigste Italiaanse kookboek te maken waarvan iedereen zou kunnen genieten. 'Jamie's Italie' is het resultaat van deze reis - en het is nog veel meer. 'Jamie's Italie' bevat meer dan 120 gloednieuwe recepten voor allerlei heerlijks, van risotto tot ribolitta en van spaghetti tot stoofpotten; het is opgebouwd volgens het klassieke trattoria-menu. Bovendien neemt dit boek je mee op Jamie's reis door Italie, waarbij je de geheimen leert kennen van de ware chefs van de Italiaanse keuken: de lokale bevolking. Recepten en technieken zijn niet bewerkt voor de buitenlandse markt, waardoor het een kookboek is van echte mensen, voor echte mensen.

herman de blijker Herman! (11K)

Herman! is een originele combinatie van een basiskookboek en een naslagwerk. Het is een productenboek, een kijkboek en een chef-boek. Er valt veel te zien en wat je ziet, is verrassend, ontroerend en inspirerend. In zijn zoektocht naar de ultieme ingrediŽnten neemt Herman de lezer mee naar New York, Marseille, ItaliŽ, Zuid-Engeland, de Champagne en Lapland. Herman den Blijker is een man van de wereld, die weet waar je goede spullen koopt en waar je de betere adressen moet vinden.

Herman! maakt je bewuster van kwaliteit en smaak, leert je producten te beoordelen en deze op waarde te schatten. Receptuur (ca. 80 recepten) sluit aan op Herman den Blijkers kookopvattingen: geen ingewikkeld gefrŲbel, 'echte' producten. GeÔllustreerd met prachtige sfeer- en receptfotografie.veggie_in_pumps (5K)

Veggie in pumps is een praktische gids voor iedereen die waarde hecht aan een fijn leven, maar tevens eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel draagt. Er leuk en mooi uitzien mag niet ten koste gaan van de rest van de wereld. Met respect voor de natuur gaan de Veggies in Pumps volledig gestileerd de wereld in. Op hoge hakken gewapend tegen het geitenwollensokkenvirus gaan zij op zoek naar mooie 'eerlijke' kleding, (h)eerlijk 'tofulicious' eten en prachtige 'respectful' accessoires. De aarde is jarenlang uitgebuit en maximaal benut, dus we worden wel gedwongen naar andere oplossingen te zoeken. Veggie in pumps laat zien dat het niet moeilijk is om bewust te eten, verantwoord te reizen en eerlijke kleding te kopen. In deze gids leiden zij ons langs alle valkuilen van de verschillende eco-merken, ze geven informatie over eerlijke kleding en recepten voor de lekkerste veganistische cakejes. Veggies in pumps gaan voor het beste en als dat niet te vinden is, creŽren ze het zelf wel, onder het motto: duurzaamheid duurt het langst!Ching-He Huang china_modern (6K)

Ching-He Huang, de rijzende ster van de Chinese keuken, blaast met haar culinaire ervaring klassieke gerechten nieuw leven in en creŽert zelf moderne recepten.Moderne Chinese gerechten zijn totaal anders dan de traditionele klassiekers die we bij de afhaalchinees bestellen. Nu China de deur naar het Westen en de rest van Zuidoost-AziŽ heeft geopend, is ook het effect op de culinaire tradities merkbaar. Hierdoor is een nieuwe en verrassende keuken ontstaan, eentje die zich nog het best laat omschrijven als fusionkeuken.

In China Modern verkent Ching-He Huang die nieuwe invloeden en tart zij de conventionele opvattingen over Chinees eten. Ze laat zien hoe gerechten zich hebben ontwikkeld, geÔnspireerd door Japan, Thailand en Vietnam en ook Europa. Zo is Chings versie van Pekingeend een combinatie van de klassieke Chinese bereiding en een traditionele Japanse presentatie. Behalve de ontwikkeling naar gezondere bereidingswijzen; zoals stomen, koken en grillen in plaats van frituren, laat Ching in dit boek ook zien welke gerechten de mensen in de minder bekende provincies van China, zoals Hunan en Sichuan, thuis klaarmaken. Dit boek bevat ruim 100 eenvoudige maar heerlijke recepten, overgoten met Chings passie en humor.

China Modern is een opwindende culinaire reis, waarop Ching u met stijl, humor en warmte voorgaat. Dit is vernieuwend koken op zijn best!«Vorige  -1 -2 -3 -4 -Volgende» 
 :