ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Vak literatuur en boeken


«Vorige  -1 -2 -3 -4 -Volgende» 

Tot op de bodem (7K) De eigenzinnige wijnschrijver Nicolaan Klei (1961) wist al vele lezers te bekeren tot zijn overtuiging dat wijn drinken niet moeilijk moet zijn, maar lekker. Klei publiceerde behalve vijf achtereenvolgende edities van de Supermarktwijngids, o.a. de succesvolle wijnboeken Over de tong, Achter het etiket en Onder de kurk. In AD Magazine en Elsevier heeft hij een veelgelezen wijnrubriek. In 'Tot op de bodem' brengt Klei zijn mateloze kennis bijeen in een even praktisch als onderhoudend lexicon. In alfabetisch gerangschikte, korte en erudiete verhaaltjes komt alles aan bod, van Afdronk en Argentinid tot Wijnkaart, Zuid-Afrika en Zunigheidsdopjes.

wijn_almanak (7K) Deze 18e keer proefde Harold Hamersma meer dan 2.800 wijnen onder de 5 euro. Hij deed dit samen met Hubrecht Duijcker. De allerlekkerste staan in deze gids. Bij elke wijn staat een smaakbeschrijving en waar u hem tegen welke prijs kan kopen.

Gordon ramsay (9K) Koken met de meester chef in de fastfood

de_zilveren_lepel (7K)

Eindelijk is dť bijbel van de Italiaanse keuken uit in het Nederlands. Alles over authentiek Italiaans koken.

De zilveren lepel is niet voor niks al 50 jaar het meest verkochte kookboek in ItaliŽ. Het is een ware bijbel, die er van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het boek is per gang in hoofdstukken verdeeld en bevat vele (meer dan 2000!) recepten, menu's, tips en informatie over het gebruik en de behandeling van de juiste ingrediŽnten.

Na de italiaanse en de Engelse uitgave was het de hoogste tijd dat il cucchiao d'argento (the silver spoon) in het Nederlands uit zou komen. Mťťr dan een aanrader voor iedereen die van Italiaans eten houdt



nigella_express (11K) In Nigella Express helpt Nigella ons op fabuleuze wijze tijd te besparen. Dit nieuwe kookboek is een bron van geluk voor iedereen die wil koken maar daar de tijd niet voor kan vinden, de droom van elke werkende moeder, en de veel te drukke mens van tegenwoordig. Je kunt deze maaltijden maken terwijl je de keuken rennend aandoet, en ze zijn in elkaar te toveren na een lange dag op kantoor of tijdens een druk weekend. Nigella Express bevat de recepten voor opwindende 'Retro Rapido'-maaltijden, 'Quick, Quick, Slow'-recepten, die vooraf bereid kunnen worden om later tijd te besparen, lekker makkelijke Italiaanse recepten onder het kopje: 'Hey Presto' en veel ideeŽn voor picknicks, kersthapjes en feestjes. Daarnaast geeft Nigella essentiŽle tips over hoe je kunt zorgen dat je keukenkastjes bevoorraad blijven, en je koelkast en vriezer vol. Je houdt tijd over om een bad te nemen, een drankje te drinken, met vrienden te praten, of je kinderen te helpen bij hun huiswerk. Minimale stress voor maximaal genieten

koken_op_z'n_thais (10K) Het zijn kruiden en specerijen als limoen, koriander, basilicum, kokos en chili die voor de unieke Thaise smaken en geuren zorgen. In Koken op z'n Thais vind je ze dan ook volop terug.

de koreaanse keuken (8K) De Koreaanse keuken begint met een uitgebreide inleiding over de geschiedenis en stijlen van deze unieke keuken. De sterke smaak van het eten komt voort uit de voorkeur van Koreanen voor pittige ingredidnten en door de manier van conserveren worden die nog eens versterkt. Inheemse ingredidnten - rijst, groenten, granen, komkommer, vis en schaaldieren - vormen de basis van de Koreaanse maaltijd en worden aangevuld met traditionele kruiden, specerijen en marinades, in het bijzonder doenjang (sojabonensaus) en gochujang (chilipasta). Er wordt ook ingegaan op de traditie om verschillende gerechtjes te delen en op de manier van tafeldekken.

«Vorige  -1 -2 -3 -4 -Volgende» 
 :