ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Opdeel techniek snipperen/Hacher Finement



Opdeel techniek snipperen

(Hacher Finement)


Het doel

Het doel van deze opdeel techniek is het verwerkbaar maken van een product. De techniek snipperen gebruik je wanneer bv een ui verkleind wordt tot kleine blokjes, stukjes of snippers. Bij deze techniek is het belangrijk dat fijnheid gelijkmatig is. Snipperen is eigelijk een gecombineerde snijtechniek die bestaat uit het horizontaal en verticaal insnijden van de ui en dan het dwars doorsnijden van je product.

Hoe ga je te werk met deze techniek

  • Snijd een schoongemaakte ui in de lengte door.
  • Leg de ui zo dat de vlakke kant op de snijplank ligt en het worteleind van je af ligt
  • Snijd drie tot vier keer de ui horizontaal in tot het worteleind. Deze moet heel blijven.
  • Draai dan de ui een halve slag naar je toe.
  • Snijd verticaal zo dun mogelijke plakjes waarbij je het worteleind heel laat
  • Draai dan de ui weer een halve slag van je af
  • Snijd dan de gesneden repen verticaal zo dun mogelijk af
Nou dit was niet zo lastig maar toch zijn er wat aandachtspunten;
  • Gebruik een scherp mes
  • Gebruik een roestvrij mes om verkleuring te voorkomen
  • Pas de grootte van het mes aan, aan de grootte van je product
Ook zijn er natuurlijk mechanische apparaten om een product te snipperen, let er dan wel op dat je scherpe messen gebruikt om het kneuzen te voorkomen.
 :