ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Schoonmaak techniek pellen



Schoonmaak techniek pellen

(Pellen/Écaler(eieren), décortiquer)


Het doel

Het doel van de schoonmaak techniek is het eetbaar of verder verwerkbaar maken van een product. Het is het verwijderen van de schaal of vlies van bijvoorbeeld eieren en schaaldieren.

Ik neem als voorbeeld een ei
  1. Kook de eieren op de gaarheid die je wilt hebben
  2. Breek dan de schaal met een tik op de tafel
  3. Trek een gedeelte van de schaal voorzichtig los
  4. Duw de schaal dan met je duim voorzichtig los van het ei
  5. Zorg wel dat het ei heel blijft
  6. Verwijder alle schaaldelen
  7. Tot verdere verwerking kun je de eieren in koud water in de koeling bewaren
Ik neem als voorbeeld een scampi
  1. Pak de garnaal met beide handen tussen duim en wijsvinger
  2. Leg de garnaal zó dat hij met z'n rug naar beneden wijst
  3. Druk dan de duimen in het onderste deel
  4. Duw op deze wijze dan de schaal los van het vlees
  5. verwijder de de schaal van het vlees
  6. Snijd dan aan de ronde rugzijde de rug in en verwijder het darmkanaal
  7. Verwijder de wortel uiteinde en was de wortel nogmaals
 :