ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Horeca bedrijfskleding kok



Horeca bedrijfskleding kok

Koks zijn op een bepaalde manier gekleed en dat is niet voor niets. Hieronder wordt uitgelegt wat je zoal aan hebt en waarom je dat moet dragen. Probeer je hieraan te houden voor je eigen veiligheid.

kok
  1. De witte koksmuts
    Deze dient de hoofdharen volledig te bedekken om te voorkomen dat haren in de spijzen terecht komen
  2. De witte halsdoek
    De halsdoek dient om transpiratievocht op te vangen. Hierdoor wordt de hals beschermd.
  3. De witte koksjas
    Deze jas heeft een speciaal model. Wit neemt van alle kleuren de minste warmte op. Vuil is op wit direct zichtbaar.
  4. Aanpakdoek
    Deze doek gebruik je om hete materialen aan te pakken.
  5. Voorschoot of sloof
    De sloof dient om de broek en de jas tegen het ergste vuil te beschermen. Bovendien zorgt de sloof ervoor dat warme of kokende gerechten die je laat vallen niet direcht door je kleren "branden".
  6. Lichtblauwe geruite broek
  7. Schoeisel
    Goed, steungevend schoeisel is noodzakelijk omdat het meeste kokswerk al staande wordt verricht. Stevige schoenen zijn van belang voor het behoud van je lichaamsgestel.
 :