ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Keuken afdelingen



Keuken afdelingen

De wijze waarop de organisatie in de keuken is opgezet hangt af van verschillende factoren:

  • Het soort bedrijf
  • De grootte van het bedrijf
  • De wijze waarop de gasten worden bediend
  • Aantal en soort gerechten die op de menukaart staan

Wat is de functie van elke afdeling?

De warme keuken(rŰtisseur en saucier)
Deze afdeling kan worden verdeeld in 2 aparte afdelingen.

  1. Afdeling voor de bereiding van soepen, sauzen, warme gerechten en visgerechten.
  2. Afdeling voor werkzaamheden op het gebied van bak-, braad-, frituur- en grillwerk.

De koude keuken(garde manger)
hier worden alle koude gerechten bereid. Ook worden hier koude voorbereidingen voor de warme keuken gedaan.

De groente- en fruitbereidingen(entremetier)
Deze afdeling is verantwoordelijk voor de bereidingen van aardappelen, groente, meelspijzen en eiergerechten

De desserts en banket(p‚tisserie)
Deze afdeling (indien aanwezig) verzorgt de bereiding en verstrekking van alle nagerechten, gebak en brood. Verder wordt hier ook de voorbereiding voor de warme keuken gemaakt, zoals deegwaren.

In een heleboel kleinere bedrijven is er geen aparte afdeling aanwezig dan vallen deze werkzaamheden onder de afdeling koude keuken.

De afwas(casserolier)
Deze afdeling verzorgt het schoonmaken van de pannen en handgereedschappen.

 :