ontdekhoreca.nl
Restaurants, Hotels, Scholing, Recepten, Groothandelaren. Dit is een kleine greep uit wat deze site u te bieden heeft. Nederlands  Engels 
Home
 Agenda   Sint de film   Forum   Partners   Nieuwsbrief   Nieuws   Winkel 
Solliciteren in de horecaSollicitatie tips

Je ben op zoek naar een nieuwe baan, "Hoe ga je te dan te werk".

Ik heb in de praktijk ook al aardig wat gesolliciteerd en heb ik in mijn leidinggevende functies ook al aardig wat sollicitaties gezien. Je ziet aardig wat rmmel langskomen als je met een sollicitatie procerdure bezig bent. De meeste mensen vinden een sollicitatie bief van 2 a 3 regels voldoende, alleen begrijpen ze dan niet dat ze gelijk onderaan de stapel komen omdat het niet serieus genomen word. Ik zal op deze pagina wat handvatten geven over hoe te solliciteren, wat verwacht een bedrijf van jou als je solliciteert, hoe moet je jezelf profileren.

Ik heb zelf via het CWI een cursus gedaan omdat ik een periode heb gehad dat ik zonder werk zat. Het bedrijf waar ik werkte ging in december failliet en toen moest ik dus in de winter op zoek naar een horeca bedrijf waar ik aan het werk kon, nou je begrijpt het al niemand die opdat moment iemand nodig heeft. Dat is dus de eerste tip die ik je meegeef solliciteer niet in de winter als je in gelijk aan het werk wil. De meeste bedrijven zorgen ervoor dat ze voorzien zijn in die periode. Wel is het weer goed om in de winter periode te solliciteren voor het seizoen die begint vanaf eind maart.

 • Allereerst ga je eens bedenken welke functie wil ik gaan uitoefenen in een bedrijf
 • Dan ga je bekijken kan ik die functie wel aan of moet je aangeven dat je die functie graag wilt maar dat je wel wat gestuurt moet worden, je kan dan aangenomen worden als assistent of op bepaalde voorwaarden in die functie
 • Dan ga je bedenken waar (plaats) je wilt gaan werken is dit haalbaar met vervoer of ben je bereid om te gaan verhuizen
 • Als je dit weet ga je dus op zoek naar een bedrijf, je kan gaan zoeken op functie op het internet in de vacature banken of in de krant kijken. Je schrijft of print alle bedrijven die de funtie op hebben staan uit.
 • Nu heb je dus een hele lijst met bedrijven waar je zou kunnen werken. Nu zou je die lijst van honderd bedrijven allemaal een brief kunnen sturen en kijken wat er uitkomt. Das niet handig want dan komt je 100% zeker op een plek waar je dus achteraf helemaal niet op je plek voelt.
 • Je gaat dus een selectie maken over het algemeen heb je wel een gevoel als je iets leest over een bedrijf. Wat je dus gaat doen nogmaals al die advertenties lezen degene waar je een goed gevoel bij krijgt leg je links en de rest gooi je in de kliko.
 • Nu heb je een selectie uit die hele stapel van honderd advertenties wat ga je nu doen. Je gaat op onderzoek uit leer de bedrijven kennen bekijk de internet site wat heeft het bedrijf te bieden wat doen ze allemaal en wanneer is de website voor het laatst geupdate(dit vindt ik zelf belangrijk dan kun je zien of ze bezig zijn met groeien of dat ze het niet zo belangrijk vinden. een goed bedrijf zorgt ervoor dat de website actueel is). Vraag ook eens rond of mensen het bedrijf kennen en wat ze ervan vinden. Je stapel is als het goed is weer een stukje kleiner geworden na deze selectie
 • Je heb nu nog een klein stapeltje over je kent de bedrijven een beetje dan is het nu eens tijd om een bezoekje te brengen aan het bedrijf voor koks en bediening is het belangrijk om eens te gaan lunchen of te gaan dineren. Misschien vraag je jezelf af waarom dit belangrijk is, maar dit is eigenlijk heel eenvoudig. Als je aan het selecteren bent moet je ook weten hoe ze in een bedrijf werken, hoe presenteren ze hun gerechten en past het bedrijf in jou plaatje zie jij jezelf hier al werken.
 • Als het goed is zijn er nu weer een aantal bedrijven afgevallen. Je heb nu nog een aantal bedrijven waar jij zou willen werken over, je gaat nu dus een brief schrijven naar deze bedrijven
 • Een goed bedrijf zal je altijd een antwoord geven of het nou positief of negatief is. Bij een positief bericht wordt je meestal gebeld om een afspraak te maken voor een gesprek.
 • Uit al je sollicitaties ga je na het gesprek weer een selectie maken voor jezelf en als het bedrijf jou ook wilt hebben dan feleiciteer ik je bij deze met je nieuwe baan.

Je sollicitatiebrief

Je brief is het eerste wat een eigenaar of chef ziet van jou dat is dus zijn eerste indruk, zoals je waarschijnlijk wel weet is de eerste indruk het belangrijkste dat er is. Dit moet dus goed zijn dat houd dus in dat jou brief tot in de puntjes verzorgt moet zijn.

Nu heb ik 2 soorten brieven die ik hier zal publiceren waarmee jij aan de slag kunt. De 1ste gebruik ik voor de Nederlandse bedrijven en de 2de voor internationale landen die stellen wat meer eisen aan een brief.

Klik de link om naar de brief te gaan. Ik kreeg overal waar ik heb gesolliciteerd erg veel complimenten over mijn brief.

Sollicitatiebrief

Daar hoort natuurlijk ook een CV bij
Curiculum viteau

Dan vinden werkgevers het ook leuk als je een loopbaan omschrijving erbij doet.
Loopbaan omschrijving
 :